Efter tio

Har ni sett detta morgonprogram tidigare? Ibland är det väldigt djupt och intressant, ibland inte alls. Som alla andra program och serier. Jag hann aldrig uppfatta vad temat var denna vecka, men just vid tillfället jag satte på TV:n handlade det om just självmordsbenägna tonåringar. En av just gästerna hade en dotter som begick självmord för att hon mådde dåligt och hade förlorat livslusten.

Gästen fick på fråga vad hon gjorde när hon fick reda på att hennes dotter mådde dåligt? Dottern var väldigt glad, positiv och social som varenda människa beskriver en som begått självmord. Tydligen inte tillräckligt glad eller positiv. Mamman började märka av att dottern mer och mer började stänga in sig på rummet. Hon tyckte nästan det var positivt, för att hon alltid var så aktiv och skulle kunna behöva ta det lite lugnt ibland, samt att det var en väldigt typiskt tonårsgest att springa in till rummet så fort man kom hem. Till slut fick dottern mod att berätta att hon hade försökt hänga sig på sitt rum. Gissa vad morsan gör då? Jo, hon skickar henne till "vård", vilket med andra ord är ett psykhem. Hur fan kan man må bättre av att bo med andra som vill begå självmord? Inte den minsta klokare kan man fan bli där. Dessa läkare som har en utbildning men ingen jävla hjärna ger ju såklart bara en massa mediciner mot depression och allt som en självmordsbenägen person har i tankarna. Ja, superbra. Vem vill leva halva sitt liv på medicin?

Och vilken förbaskad bra mamma, som inte ens kan sjukskriva sig från sitt läkarjobb för att vara med sin dotter på heltid istället och hjälpa henne hemifrån. Kanske visa lite kärlek, lite umgänge, prata med henne eller vad fan som helst. Ja, juste. Hon var ju bara en läkare med en utbildning.

Det värsta av det värsta var nog att hon inte ens verkade rörd när hon satt och prata om sin dotter. Fy skäms. Hon ville väl bara sälja sin bok som hon hade skrivit. Idioti.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0